VOF Terra-Creative

Workshops en materialen voor mozaiek, textielverharder, decoupage, collage en foam-clay

Workshops voor kinderen

Foam clay Party 

Foamclay Een ongelooflijk populair boetseermateriaal met kleine balletjes dat wordt gebruikt om verschillende oppervlakken te bekleden. Het is veilig te gebruiken door kinderen en volwassenen. 

Mozaïek Party

Decoupage PartyKlik hier om in te schrijven voor de workshops

Workshops Decoupage

  • Wat is er leuker dan lekker knippen,plakken,tekenen en kleuren. Misschien dat je hiermee heel mooie dingen kan maken door allerlei objecten te beplakken met gevonden plaatjes of zelfgemaakte tekeningen en er zodoende een mooi en eigen creatie van te maken. Mooi is ook dat er na het creatieve gedeelte ook nog aandacht besteed wordt aan de afwerking. Het belangrijkste gedeelte is het vernissen of lakken van het object totdat het een geheel is geworden.


  • Deze techniek is al eeuwenoud en in zijn meest prille vorm al ontstaan in het oude China. Pas in de 16-de eeuw in Europa populair geworden omdat tegen een fractie van de kosten van fijnschilderwerk iedereen zijn meubilair en dierbare objecten kon versieren met smaakvolle decoraties die door de laktechniek niet onderdeden voor het schilderwerk. Een ambacht uit armoede geboren en toegankelijk voor iedereen.


  • Workshop Dierfiguren bewerken

  • Workshop gebruiksvoorwerpen bewerken

  • Workshop meubels bewerken


Klik hier om in te schrijven voor de workshops

Workshop Collage

Collage

Schilderen met uitgeknipte plaatjes en eventueel teksten. Je kunt tijdschriften plunderen maar je mag ook je eigen foto's gebruiken. (Deze kunnen worden gescand en geprint) Knip en plakwerk om je eigen compositie te maken. Een ouderwetse vorm van Fotoshoppen maar stikleuk. Alles kan en mag ! Ontwerp van tevoren wat je wilt maken en zoek daar het materiaal bij, of maak van het beschikbare materiaal een nieuwe compositie.

Ook dit is een eeuwenoude werkvorm waar zelfs de allergrootste kunstenaars zich schuldig aan maakten  

Workshop Collage basis technieken

Klik hier om in te schrijven voor de workshops Klik hier om in te schrijven voor de workshops

Workshops Mozaïek

Klik hier om in te schrijven voor de workshops

Nog nooit gemozaiekt ? Lees of download onderstaande Ebook .


Workshops Zwerkunst

Wat Zwerfkunst is leest u in onderstaande folder. Voor nog meer informatie kunt u ook terecht op de Zwerfkunst website.