Terra-creative

Copyrights Bronmateriaal

Ik ben een collagemaker. Ik gebruik eerder gepubliceerd materiaal. Ik knip de voor mij interressante gedeeltes uit kranten, tijdschriften, reclamefolders en boeken. Deze knipsels plak ik op een ondergrond in combinatie met andere knipsels. Het resultaat wordt ingescanned en bewerkt in Photoshop. Eventueel worden er nog elementen aan toegevoegd. Het resultaat wordt geprint en eventueel nabewerkt met potlood, pen, marker, verf of inkt. Het eindresultaat heeft niks meer van doen met de oorspronkelijke bronmaterialen.

In de ruim 30 jaar dat ik dit nu doe heb ik meermalen geprobeerd de rechtmatige eigenaren van mijn bronmaterialen te benaderen. Grote uitgeverijen, fotografen die vermeld stonden in de colofon van boeken en tijdschriften etcetera. Nooit een antwoord ontvangen op brieven of emails. Op één uitzondering na, amateurfotografen met een eigen website. Daar krijg je wél antwoord van, en die zijn vaak enthousiast en zelfs bereid om high resolution bron materiaal toe te zenden !

Hoewel u nooit gerageerd heeft op mijn correspondentie, als u iets in mijn werk iets herkent waarvan u eigenaar bent, en u kunt zich hierin niet vinden aarzel niet om contact op te nemen. Indien gewenst wordt het betreffende werk direct verwijdert.

Mail naar Klacht@terra-creative.eu

Copyrights Collages

Als collagemaker zou het raar zijn om anderen te beletten van mijn werk gebruik te maken. Toch zijn er een paar beperkingen. Alles wat je aan beeldmateriaal van deze website afhaalt mag je gebruiken en bewerken mits je bron en naamsvermelding toepast. Bovendien sta je anderen toe om ook jouw bewerkingen van mijn werk te hergebruiken. Voor commerciele toepassingen neem je even contact met mij op. Als je andere toepassingen in gedachten hebt, neem contact op. Als je een goed verhaal hebt stel ik je het bronmateriaal ter beschikking in High Resolution.

join@terra-creative.eu


Verder gelden de onderstaande Creative Commons voorwaarden.